fredag 26. april 2013

Gjerdeplikt hytte

For at det skal foreligge gjerdeplikt ved oppsett av et nytt gjerde, må to betingelser være oppfylt. For det første må gjerdet være til nytte for begge grunneierne. Det er tilfeller der det blir gjerdeplikt.

Men det kan innebære at du også må holde din andel av gjerdingen. Men da fikk jeg til svar at han hadde ikke gjerdeplikt! I alle fall slik både der vi har hytte og på stølen lenger oppe, enhver gjerder for seg.


Lov om planlegging og byggesaksbehandling av 27.

Hvis man har skaffet seg hytte i beiteområde for sau og ikke vil ha dem innpå hytta. Det er hytteeiger som har gjerdeplikt rundt hyttetomta si. I noen tilfeller er det gjerdeplikt. Lovens regler er generelt utformet.


Dersom gjerde er til nytte for eiendommene hver for seg, kan en nabo kreve . Kostnaden normalt større enn nytten – ikke gjerdeplikt. Særlig om gjerder i forbindelse med hytter. Hvis det er gjerdeplikt er utgangspunktet at kostnadene deles likt mellom naboene, se.


Det er ingen slik gjerdeplikt for hytter.

Bor du i borettslag, bør du lese vedtektene for borettslaget. De har sannsynligvis egne regler for gjerder . Har stor gjerdeplikt på dette bruket og vi har gjerde rundt hele gården. Dette er da også naturlig, da mange av de nye hyttene er ført opp i meget. Gjerde, gjerdeplikt og gjerderett II. Møter om gjerding, beiterett og gjerdeplikt i Buskerud.


Bøndene gjerdet inn jorda de høstet så graset fikk vokse til det ble høsta. Det finnes lover for gjerdeplikt, kanskje de ennå er til. En staur blir slått i bakken i et regulert område, og hytta skal bygges.


På oppmålt tomt, enten du eier eller fester, kan gjerdeplikt være til bry. Det tas med i skjøtet for tomta til hytte og naust at det er gjerdeplikt for husdyr. Den del av gnr 1bnr som skal kjøpes, har gjerdeplikt mot gnr 1bnr over.


Vedtekter for et annet lokalt hytte VA-anlegg.

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...