fredag 31. mars 2017

Muggsopp helseplager

Mennesker som bor i boliger med fuktproblemer og mugg har en langt høyere risiko enn andre for å pådra seg luftveisinfeksjoner, . Fukt og muggsopp kan utløse og forverre helseproblemer som astma,. Område for smittevern, miljø og helse.

Fuktproblemer eller muggsopp innendørs synes å gi økt risiko for en. På grunn av helserisikoen bør fuktskader og muggsopp fjernes så fort. Muggsoppallergi er uvanlig, men forekommer først og fremst blant de som allerede lider av andre allergier. Muggsopper kan gi helseplager ved allergi og særlig allergisk astma, men også ofte andre sykdommer (Inneklimasyke) gjennom produksjon av mykotoksiner .

Internasjonal forskning konkluderer med at helseplagene er større i boliger med fuktproblemer. Fukt fremmer vekst av bakterier og muggsopper. Fukt, fuktskader eller muggsopp innendørs kan gi økt risiko for pustebesvær, hoste, piping i. Helse og miljø; Fukt, fuktskader og muggsopp . På 70- og 80- tallet ble det registrert økende problemer med helse og. Fukt, mugg, råte og andre mikrobiologiske prosesser er hyppig . I motsetning til for få år siden, er man i dag klar over at fukt i boliger er årsaken til mange og alvorlige helseplager. Helsefarer ved fuktskader, muggsopp, bakterier, midd og alger i innemiljøet.


Luftveisinfeksjoner, allergier, astma og andre relaterte helseplager er langt vanligere hos mennesker som bor i boliger med fuktproblemer og mugg.

Selv om veden ser tørr ut, kan den inneholde store mengder muggsopp. Det kan gi allergiske reaksjoner med vondt i hals og hode. BAKSIDEN AV BILDET: Kondens og muggsopp i maling, lim og sparkel bak bilde . En mikrobiolog fortalte om symptomer på helseplager fra muggsopp.


Jeg fikk en idi om at det kunne være tilfelle hos oss, sier Misje. Dersom du er år og har god fysisk helse, er det liten til ingen sannsynlighet for at den nevnte eksponeringen for muggsopp er årsak til . Muggsopp trives i tette hus med fuktighet som ikke slipper ut. Norges Astma- og Allergiforbund)Du kan bli syk av inneklimaet i ditt eget hjem. Muggdannelse i hjemmet kan være en mulig skadelig helserisiko. Mugg er en type sopp som kan leve både innendørs og utendørs.


Generelt sett krever råtesopper mer fukt over lengre tid enn muggsopp. Hva gjør jeg hvis jeg oppdager muggsopp i boligen. Hvordan kan mugg innvirke på min helse?

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...