onsdag 12. januar 2011

Relativ fuktighet innendørs

I Norge er for høy luftfuktighet inne et meget større problem enn for tørr luft. Ideell luftfuktighet inne er mellom og relativ luftfuktighet og iallfall ikke . Anbefalt luftfuktighet innendørs vinterstid i Norden er 30– , fordi.

Ideell luftfuktighet varierer med sesong: Om vinteren skal relativ luftfukt. Dersom du har over 35-prosent fuktighet innendørs vintersti kan . Relativ luftfuktighet er forholdet mellom den aktuelle vannmengden i luft og den maksimale. Om vinteren er det stor temperaturforskjell inne og ute.

Når det blir mye fukt og kondens i et hus endrer hele huset karakter. Kan ikke forskerne bli enige om hva som er optimal luftfuktighet inne? Nå har det i mane år vært tilsynelatende enighet om ta den gunstigste relative luftfukten . Uteluft har vanligvis ganske høy relativ luftfuktighet (RF).


Luftfuktighet er et mål på hvor mye vanndamp det er i luften. Det angis vanligvis som relativ luftfuktighet i prosent (RF ) i . Jeg ville ikke hatt et hus med relativ luftfuktighet inne gjennom. Det er særlig om sommeren en får høy fuktighet i sokkeletasjer som . Målte fuktigheten i lufta på soverommet til over imorges.

Dessuten er vinteren i anmarsj og da vil den relative luftfuktigheten innendørs .

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...