onsdag 15. mai 2013

Fiolett

Fiolett og lilla kan se like ut men det er faktisk en verden av forskjell mellom disse to fargene. I vitenskapelige sammenhenger brukes ordet fiolett om lys med én bølgelengde (dvs en farge i fargespekteret), mens lilla brukes om alle . Fiolett, fellesbetegnelse for relativt mørke blårøde fargetoner, som dels går mere mot blått (blåfiolett), dels mer mot rødt (rødfiolett), uten at det .

Det er et klengenavn for fargen fiolett. Som lysfarge er fiolett det mest kortbølgede lyset som vårt øye kan oppfatte. Fiolett har i mange år vært et hemmelig våpen for servicemenn innen World Cup, men også en populær tursmøring.


Det er ikke alltid lett å definere forskjellen mellom fiolett og lilla.

Det er mye ulik informasjon om farge. For å virkelig forstå forskjellen, har det å bli brutt ned til en . I fotografien kalles blandingen av blått og rødt magenta. Innbiller meg at fiolett går mot det blå, og lilla mot rødt.


Den lilla fargen består av fiolett (lysrød) og indigo (mørk). Ordets opprinnelse fra hinduistisk mørkeblå, via persisk lilac til . Første lys er derfor allerede tent i adventstaken eller kransen, selv om jeg ikke hadde tent lyset .

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...