onsdag 11. februar 2015

Montere smartpanel på gips

Rive gipsplatene, montere panel, evt. Otto Robsahm, kanskje bedre kjent som Sinnasnekker'n, viser oss hvordan vi enkelt kan legge. Leiligheten min har ytre vegger av betong og innvendige vegger av gips.

Ved montering på flater (tak alt. vegg) større enn meter kreves ek-. På vegger som består av gips, puss, betong eller lignende anbefales . Jeg har en dør som skal erstattes med en vegg. Her skal det isoleres med glava og gips.

Resterende vegg er i trepanel, så jeg må legge . R8tDjhsFu4BufretLignendedette mulig å få til på en forsvarlig måte? Gipsen er vel rimelig skjør, og tåler ikke at man feks banker spiker inn i panelet? Ved montering av veggpanel er det viktig at man har avstand til tak og gulv.


Man vatrer opp første plate for å få en rett vegg. Enten du allerede har vegger av betong, gips eller tømmer kan du spare både tid og penger på å velge ferdigmalte veggplater. Det er mange metoder man kan gå for om man skal ha nye vegger.


Man kan male over det gamle, man kan rive ned alt og bygge opp igjen med gips og maling, . Men å skulle montere opp gips eller spon, for deretter sparkle alle.

Platene i Smartpanel Trend-serien har en tykkelse på mm, er cm .

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...