fredag 28. august 2015

Geofysisk institutt bergen

Været i Bergen -oppdaterte værobservasjoner fra Geofysisk institutt. BufretLignendeOversett denne sidenStormkast, havstrømmer, regnskyll, snøskre CO2-opptak og hetebølger - det er fysikk alt sammen. Ved instituttet jobber vi med å forstå hvordan naturkreftene . BufretLignendeNormaltemperatur for perioden 1961-for stasjonen Bergen Florida. Merk at normaltemperaturen er gitt for m, og at temperaturen som er fremstillt grafisk er . Vindstyrketabell (Beaufortskalaen).


Vindhastighet og vindretning målt på Florida og Ulriken. Vindhastighet er målt med Aanderaa vindhastighetssensor 2740. Nettstedet Været i Bergen er en del av Geofysisk institutt sin satsing på formidling av informasjon om meteorologi og klima. Normalverdier for lufttrykk fra stasjonen Bergen-Florida for perioden 1961-90.


Lufttrykket er justert til havets nivå. Kilde for normalverdier og ekstremverdier: . GFI representerte en videreføring av forskningsaktiviteter ved Bergen Museum (opprettet i 1825) og Biologisk Stasjon (opprettet i 1892). Kontaktinformasjon for Geofysisk Institutt Bergen, telefonnummer, adresse, se informasjonen om firmaer.


Instituttet tilhører Det matematisk-naturvitenskapelege fakultet ved Universitetet i Bergen og ble opprettet i 1917. I begynnelsen holdt instituttet til i flere .

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...