onsdag 30. juni 2010

Tørketid betong før belegg

I praksis er det viktig å vite hvor lang tid betongen må tørke før det er trygt å legge på belegg. Vinyl og linoleum bør ikke legges før den relative fuktigheten i . Kontrolleres opp mot ”kritisk fuktnivå” for belegget (vanligvis ca 90- RF). Estimering av tørketid (før støping).


Det som er av betydning i praksis, er å vite hvor lenge betongen må tørke før man f. Hvor lenge må jeg vente før jeg legegr membran, og kan jeg speede. Des lengre tid betongen får å tørke på jo sterkere blir den, men jeg sier .

Oppfukting og uttørking av gammel betong. Hvor lang tid tar det å tørke ut et betongdekke. Hva som ligger oppå betonggulvet, belegg, tilfarergulv, osv.


Det kreves vanligvis relativ fuktighet på eller mindre før tett belegg kan legges på et betonggulv. For mer informasjon ta kontakt med våre teknologer. Det har tidligere vært grønmalt betong på gulvet og en dusj som henger.


Hørte fra en som legger belegg at de er sikret greit resultat ved å vente . Før legging av tette belegg på betong er det derfor essensielt at betongen er. Dersom betongen skal tørke helt ned til RF har varigheten av dette. Mye av skadene på betonggulv med belegg skyldes dårlig.


Tørketid Tørketiden kan variere fra ca. Hey'di Spesialprimer skal være overflatetørr før videre overdekking, dette . Sugende underlag som betong og puss primes med Hey'di Spesialprimer eller. Hey'di Rett på Gulvet Normal legges ut. Ved overdekking med påstrykningsmembran eller tette belegg skal massen tørke . Puss og betong: Flaten primes med Laticrete.


Ved belegg må tykkelsen økes til 10. Muggsopp og råtesopp kan da utvikle seg over lang tid før det oppdages. På gulv med hel limt gulvbelegg ses fuktproblemet ved at belegget løsner fra underlaget og.


Tørketiden er også avhengig av hvilket fuktnivå betongen skal tørkes til. Vær kritisk til å beholde gamle belegg eller membraner. Dersom sluk i gulvet er lagt før 19må du sjekke om det har en.


Jeg har støpt litt ute her hjemme, og jeg har brukt vanlig mørtel i sekker. Det er grader, og skal bli kaldere etter hvert. Hvor lang tid tar det før betongen er hard . Ny betong skal herde i minst uker før maling og være fri for smuss, olje o. Skyll grundig med masse vann, sug opp med vannsuger og la betongen tørke i noen dager. Tilsettingsstoffer til betong og mørtel. Produkter for vanntetting, injeksjon og beskyttelse.


Nye betonggulv skal tørke helt før flislegging foretas. Homogent, helsveiset vinylbelegg egner seg godt som underlag. Rørledninger og kabler som skal inn i huset, må legges i drensmasen før du støper. Støping av vegg stiller krav til stabil forskaling som tåler vekten av betongen uten å sige.


Sørg for å tørke betongen før du legger gulv.

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...