tirsdag 13. juli 2010

Krav til fuktighet i treverk

Grunnvann, overflatevann, nedbør, bruksvann og luftfuktighet skal ikke trenge. Planlegging av lokaler for næringsmiddelproduksjon med høye krav til . Hvis treverket fuktes opp av regn el.

Strenge krav til kalibrering og egenkontroller mellom. Og når det gjelder fuktprosenten du sikter til, så er det fuktigheten i. Altså hvor mange prosent restfuktighet i betong og i treverk før ditt og datt . I stående tre eller nysaget trevirke vil cellehul-rommene i yteveden være helt eller delvis fylt med vann, som i .

Skal en måle fuktighet i materialer, er måling i treverk det letteste. I byggeperioden tilføres det også fukt fra bygningsmatrialene. Kapittel Dokumentasjon av oppfyllelse av krav. Presisering av preakseptert ytelse vedr. Viktig å måle treverk som erfarings-.


NS 35– Måling av relativ fuktighet i betong. Strengere krav til utstyr, målemetode og. Fukt, isolasjonstykelse, yttervegger, tak, loft, kryperom.


Tykkere vegger gir økt mengde treverk (i de konstruksjonene treverk benyttes).

I så fall hjelper det ikke å male et nytt strøk. FLASSER AV: Tjukk malingsfilm på fuktig vegg kan gjøre at malingen flasser av. Vi kartlegger, gir råd og utfører målinger ved alle typer fukt og fuktskader.


I Byggteknisk forskift (TEK 10) er det krav om at “grunnvann, overflatevann,. Fra angrepet treverk kan soppens mycel vokse ut i tilstøtende fuktig jord. Jo eldre trer, jo bedre treverk og mulighet. Kontroller fukt innhold i treverket før dampsperren monteres. Det anbefales å tørke ned mot fukt før.


Fukt er en av livsbetingelsene for mange bakterier, sopp og andre.

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...