tirsdag 27. juli 2010

Skjulte feil og mangler bolig

I utgangspunktet er det selgeren som har ansvaret dersom det er skjulte feil og mangler ved en bolig. Hvem er ansvarlig for skjulte feil og mangler? Selger du boligen din, er det kjøper som overtar risiko for boligens feil og mangler. Ti råd ved skjulte feil og mangler.


Ti råd ved skulte feil og mangler Ti råd når du har kjøpt bolig og skal klage eller reklamere. Forutsetningsvis vil alle feil og mangler som gjøres gjeldende i saker om avhending av fast eiendom dreie seg om skjulte feil og mangler, fordi det er et sentralt . Derfor er det ekstra kjedelig å oppdage at du har kjøpt en bolig med skjulte feil og mangler.

Og mange erfarer at boligsalgsrapporten er . Når bør du gå videre med en klage på feil og mangler på boligen, og når lønner det seg å la det ligge? Kan jeg fremme et krav ved fukt, råte eller soppskader når boligen er solgt. Dette er en måte selger overfører ansvaret for skjulte feil og mangler til kjøperen. Det kan oppstilles viktige regler for reklamasjon ved kjøp av brukt bolig.


Reklamere innen rimelig tid etter feil eller mangel er oppdaget. Lagmannsretten viser videre til at det dreide seg om mangler som var skjult for kjøperne. Bolig er trolig den største investeringen du gjør i livet, men mange nordmenn oppdager også at drømmeboligen har skjulte feil og mangler.


Mange oppdager feil etter kjøp av bolig.

Selv om selger har benyttet takstmann til å utarbeide en boligssalgsrapport, kan det foreligge skjulte feil som ikke. Dersom det foreligger en mangel etter en av ovennevnte regler i .

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...