mandag 10. januar 2011

Langsynt pluss eller minus

En synstest kan avdekke om du er nærsynt, langsynt eller om du har aldersrelatert langsynthet. Nærsynthet korrigeres enkelt med minusglass (konkave glass). Langsynthet korrigeres med plussglass (konvekse glass).


Flere har kontaktet oss og lurer på om de er såkalt langsynt eller nærsynt? De som er nærsynte har minus og de som er langsynte har pluss. Det er riktig at minus er for nærsynthet og pluss er for langsynthet, men. I stedet for å flytte boka nærmere kan du bruke linser eller briller som .

Langsynte bruker derfor briller og kontaktlinser med pluss styrke. Unge mennesker kan fint klare å fokusere +3. Symptomer på langsynthet er anstrengte øyne og tretthet eller hode.


Nærsynthet er enkelt å korrigere med briller eller kontaktlinser med minus. Typiske symptomer på at du er langsynt er hodepine, svie i øynene eller at. Langsynthet kan enkelt korrigeres med briller eller med kontaktlinser med pluss styrke.


Da kan det være behov for en plussbrille enten til å gå med hele tiden eller. I langsynte øyne ligger brennpunktet for strålene som kommer inn bak netthinnen. Når man korrigerer astigmatisme noterer man et tall med minusfortegn etter .

Langsynte kan se ganske bra selv med pluss mens en nærsynt med minus vil kunne se svært lite. Finn ut hvorfor man blir nærsynt eller langsynt, hvordan det diagnostiseres og hvordan synskorreksjon kan gi skarpt syn.

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...