fredag 25. februar 2011

Rensing av kobber

Er du blant dem som har kastet deg på kobber-trenden? Kanskje sitter du på kobberskatter fra loppemarked som bør pusses før de blir fine. Skal du pusse kobber og trenger kobberpuss?

Man behøver ikke å ty til farlige kjemikalier for å få til det. Messing og kobber er fint og det er trendy, men akk så kjedelig å pusse. Hus Bolig har testet noen alternative og miljøvennlige metoder fra . Kobber og messing blir nemlig skinnende rent med den røde tomatsausen.

Kobber-kappen ble sendt til en proff, som tok seg greit betalt kan man si. Resultatet ble ikke som håpet i det heletatt. Kobber kan være tøft, men det er også temperaments og foranderlig. Den grønnaktig irr patina som ser så skilles på en kobber tak eller statue kan ikke virke som . Nå kan du legge oppi det som skal pusses rent, enten det er sølv, messing eller kobber.


La det ligge i 3- minutter og vask med en svamp. Slik rengjør du enkelt kjeler og andre gjenstander i kobber. Hei Jeg har kobberhette over komfyren, og denne har blitt veldig stygg. Jeg har prøvd med kobberpuss, men det .

Hva er den beste metoden å rengjøre gamle kobber- og sølvmynter på? Hvilke rengjøringsmiddel er mest effektivt og som ikke skader mynten? Men kobber som ikke er forseglet med en beskyttende lakk vil anløpe når de utsettes for luft.


Rengjøring av kobber med en mild syre vil fjerne lag av oksidasjon . Kopper og messing utvikle en skjemmende brun eller grønn anløpe (patina), over tid på grunn av oksydasjonen av kobber på overflaten av elementet. Det høres utrolig ut, men kobber får igjen fargen med ketchup. Salt og sitron kan også brukes til andre typer rengjøring. Kim og Aggie fra TV-programmet Ekstrem rengjøring. Alt nytt produksjonsskrap som ikke er elektrolytisk, samt alle typer gammelt kobber.


Elektrolytisk kobber, linjetrå renset kabel, skinner, trafokobber uten papir eller andre vedheftninger og nytt produksjonsskrap av elektrolytisk kobber. Rensing av mynt og pussing av mynt er forskjellige ting! Derfor bruker man ikke Salmiakk på kobber, tambak, zink eller lignende, men kun . Jeg bruker en halv pakke med sitronsyre.


Fyller dette i spiralen - setter en propp i begge ender - og lar det stå . Kobber, messing og sølv skal pudses og rengøres. Trænger dit sølv, kobber og messing til at blive renset og rengjort, så det kan blive blankt .

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...