tirsdag 31. mai 2011

Montering av downlights i tak

Ved montering av dimmer oppnås fleksibel lysstyrke som kan tilpasses alle anledninger. Ved plassering av downlights på kjøkken bør downlight over arbeidsbenk plasseres på linje med kanten av. Og jeg tenker at jeg trenger ca 15-spotter.

Spørsmål1: -Kan slik monteres uten at det må legges nytt tak? Regler ved plassering av LED-downlights på bad og våtrom. Drømmer du om innfelte spotter i taket? Ved montering av downlight i tak er det viktig med god planlegging så tidlig som mulig i byggeprosessen for best resultat.


SINTEF Byggforsk anbefaler at man monterer downlights i en nedhengt himling, det vil si at man lager et ekstra tak under det opprinnelige. Jeg ønsker å montere LED downlight i vår stue (-watt). Imidlertid er det lite ønskelig å ta ned takplatene for å få plass til disse boksene. FLEX: LED Himlingsboks fra El-Produkter. Fins det downlight som lovlig kan monteres uten downlight . Isolerte skrå tretak med lufting mellom vindsperre og undertak 525.


Montering av innfelt belysning i himlinger (downlight) (2001-2011). Filmsnutten er hentet fra filmen trygge minutter, laget for og publisert med tillatelse fra Gjensidige.

Før du fyller taket ditt med downlights, er EL-PROFFENS råd å tenke gjennom hvilke. Lysene bør for eksempel ikke monteres tett inntil høye reoler og skap. Det eneste som trengtes var å kjøpe en . Eksempel på montering av dekkboks for downlight i isolert tak med takstoler eller . Downlights i taket kan gi trøbbel med både fukt og brann. Feil montering av downlights kan bli en plage for deg senere. Har du et bad med downlights i taket, slik TV 2s Vår Staude har, bør du vurdere å få.


Badet er det verste stedet du kan montere downlights. Har montert noen downlights i boligen.

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...