onsdag 21. desember 2011

Mucor sopp

Mukormykose, sjelden form for alvorlig invasiv soppinfeksjon. Dette mikroskopbildet viser sporer og hyfer (forgreininger) av muggsoppen Mucor plumbeus. Sopp er et stort problem når det gjelder . Mucor er en sopp slekt innen Zygomycetes klassen av sopp som inneholder anslagsvis arter.


Medlemmer av Mucor slekten finnes levende over hele verden, . Invasive soppinfeksjoner oppstår når det aktuelle sopp-patogen. Pneumocystis jiroveci klassifiseres også som en sopp og vil derfor bli omtalt .

Obduksjonen viste omfattende invasiv soppinfeksjon med sopptromber i. Koblingssopp Muggsopp Kulemugg - Skjeggmugg (Mucor sp). Soppen krev høg luftråme for å infisera og gjera skade. For denne soppen som plantesykdom blir biologi, utbredelse og tiltak likt som for den nært beslekta soppen Mucor piriformis.


Muggsopper er en fellesbetegnelse for mikroskopiske sopper med vekstlegemer. Vanlig er Alternaria, Cladosporium, Mucor, Penicillium og ikke sjelden finnes . Mucor (kulemuggsopp), Ulocladium (kjedekondensmuggsopp) og. Svertesopp er en betegnelse på sopp som er svarte og . Soppøkologi - Sopp er heterotrofe organismer som må bryte ned organiske.


Sopp (Fungi) og soppliknende organismer (Mycetozoa). Kulemugg (Mucor mucedo) med mycel uten skillevegger hvorfra det vokser opp . Evne til å registrere lys er felles for alle sopp, og blått lys blir registrert av. Det var før en soppekspert fant ekstreme mengder helseskadelig muggsopp. Andre arter som ofte ble isolert var Mucor racemosus, Aureobasidium pullulans,. Denne soppen er vanlig årsak til plantesykdommer, men den kan også gi . Men Mucor er hurtigvoksende sopper, så under modningen vokser soppen villig slik at ostene får en myk, grå pels av mucormycel.


Hvit sokkelhette Mycena mucor (Batsch : Fr.) Gillet. Ved basis av stilken er det en bitteliten skive som fester soppen til substratet. Sopp, var den første som drev vitenskapelige undersøkelser av gamalostproduksjonen.


Monographio der pilgruppe Penicillium mitbesonderer,. Studies on thermomycology: Mucor thermohyalospora sp.

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...