fredag 9. desember 2011

Muggsopp i hus + helse

På grunn av helserisikoen bør fuktskader og muggsopp fjernes så fort. Helsefarer ved fuktskader, muggsopp, bakterier, midd og alger i innemiljøet. Muggsopp trives i tette hus med fuktighet som ikke slipper ut.

Muggsopp i fuktige hus er helseskadelig (foto: Norges Astma- og Allergiforbund). Sanering av fuktskader i hus og på tekstiler er grundig beskrevet allerede i. Fukt, mugg, råte og andre mikrobiologiske prosesser er hyppig . Svarte og gråsvarte belegg av muggsopp er ganske vanlig. Muggsoppholdig støv, sporer og gasser fra muggsoppene kan spres i hele huset under utførelsen . Fukt, fuktskader eller muggsopp innendørs kan gi økt risiko for pustebesvær, hoste, piping i brystet, luftveisinfeksjoner, bronkitt og eksem.


Fukt og muggsopp kan utløse og forverre helseproblemer som astma,. Det er i dag godt dokument at helsefare ved fukt er langt vanligere hos mennesker som bor i hus med fuktproblemer og mugg. Vekst av muggsopp innendørs kan gi betydelige helseskader.


Dessuten fører fukt gjerne til økt vekst av mid mugg og bakterier.

Muggsoppallergi er sjelden, og koblingen mellom hussopp og allergi er ikke helt. Hva gjør jeg hvis jeg oppdager muggsopp i boligen. Har det vært vannskade i huset, er risikoen stor for at det utvikler seg muggsopp, forteller professor Kjell Aas.


Men også dødt mugg kan forårsake helsebesvær, sier han til Uppsala Nya Tidning. En papirbit avslører om huset ditt er tett. Skjulte fuktskader i huset kan gjøre deg trøtt og forkjøla. Aftenposten at fukt i bygg er et betydelig helseproblem.


Muggsopp og fukt kan gjøre skade på både hus og helse. Likevel ser man mange eksempler på at hus den dag i dag bygges feil. Puster man inn sporer fra slike sopper kan det føre til alvorlige helseplager, sier . Muggdannelse i hjemmet kan være en mulig skadelig helserisiko.


Mugg kan trenge inn i huset gjennom alle typer åpninger, slik som åpne dører eller vinduer, . Det var noe muggsopp i huset, som vi vasket bort, men ikke nok til at vi annså det til å være et problem. Etter at jeg flyttet for nå snart et år .

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...