fredag 27. juli 2012

Isolere kjellergulv betong

Jeg fikk beskjed om at dersom det ikke er isolasjon under betong skal det ikke brukes. Ved å legge flytende gulv blir også varmetapet mindre. Mot betonggulvet legges en mm plastfolie, som fuktsperre, med cm overlapp og.

Isolering av kjellergulv med GLAVA EPS (Isopor) . Feil isolering av kalde kjellerrom som bygges om til oppholdsrom, er en gjengangerfeil i eldre hus. Halvparten av boligeierne tror feil og vil ha . Har du en kald kjeller du ønsker å tilleggsisolere, finnes det flere alternativer.

Et alternativ til å legge nytt betonggulv, er å legge et lett, flytende gulv på fuktsperre og trykkfast. Det samme gjelder tilfarergulv, hvor det da anbefales å legge noe isolasjon under tilfarerne. Etter riving og rengjøring har jeg nå bare betongsteinsvegger mot grunnmur, og grovstøpt gulv uten isolasjon eller fuktsperre. Konstruksjoner på grunn bygges i prinsippet opp med et drenerende lag, isolasjon, fuktsperre og betonggulv.


Er det bløt grunn, som for eksempel leire, legges . Har en kjellerstue som er beinkald og det er betong under. Betongpåstøp med fuktsperre og varmeisolering er den aller mest fuktsikre. Hvis du både skal bygge opp nytt gulv og isolere veggene, er det . Fuktsperre mot betongen, så EPS 3( Hard isopor) så tykt du har høyde. Eksempel på gammelt betonggolv uten isolasjon og fuktsperre. Fukt stiger opp fra grunnen og belegget blærer.


Et betonggulv med grei isolasjon blir også lunere med denne løsningen. Hei, jeg har et kjeller i betong med ukjent isolering og fuktsperre. Jeg ønsker å legge 6mm depron på betongen og så varmekabler direkte på depronplatene for . Hvis vegger og gulv ikke er tilstrekkelig beskyttet mot fukt fra grunnen,. Den sikreste gulvoppbyggingen på eldre kjellergulv er å bruke betongpåstøp.


Vanlige feil er å bruke for mye isolasjon eller å bruke dampsperre av . Overgangen mellom gulv og vegg kan for eksempel tettes. Fokus på: n Isolasjon n Tetthet n Nøyaktig utførelse. Jeg har en stor kjeller som er for det meste ubrukt. Har vurdert å pigge opp hele skiten og legge ny isolasjon på mark før hele greia støpes . Enten det er snakk om vegger, gulv eller tak.


Bøyesen i Jackon industrimarkedet for produksjon av betongelementer og ytterdører. Et fliselagt gulv har en lang rekke fordeler, men ulempen er at de er kalde å gå på uten. Varmekabler er løsningen når du støper gulvet i betong, eller benytter.


Dårlig isolasjon gjør at varmen ikke gjør så god nytte for seg oppover.

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...