onsdag 15. august 2012

Kitt til vindu

Gamle, utette vinduer kan bli som nye med en omgang ferskt kitt. Jobben kan du gjøre selv, og du får helt sikkert en økonomisk gevinst. Noen vinduer er ikke ment å åpnes, og er festet med spiker til karmen.

Med en Speadheater varmes den gamle malingen og kittet til en myk gummikonsistens . På gamle vinduer er glasset ofte kittet fast. Med tiden går kittet i oppløsning, og så må du skifte det ut. Enten med kitt i patron eller med kitt som legges på med en .

For vindusrammer av tre, stål og betong. Basert på polymeriserte vegetabilske oljer og høymolekylære mykgjørere, noe som gjør at kittet kun får begrenset . Glipper mellom kitt og glass kan lage mye skade på kort tid. På et moderne vindu skal vannbrettet tres inn under karmen i underkant.


Vinduer med flasset farge og sprøtt kitt som har løsnet, er stygt og dessuten en riktig energityv da de slipper ut varme. Men for å være litt grei, hvis du har vinduer satt inn med kitt. Ville jeg satt de på ny inn med kitt.


Litt bal når det står på, men varer iallefall dobbelt . Men jeg lurte på om det var noen som hadde noen lure triks for kitting av vindu.

Jeg fikk lagt på og glattet ut, og alt så i grunnen bra ut :-) Men . Vi leverer alle typer vinduer og dører, uansett størelse og farge. VG-snekker'n Jonathan Towler viser deg triksene. Hver torsdag gir VG og VGTV deg enkle snekkerråd.

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...