torsdag 30. august 2012

Pusse kobber med ketchup

KOBBERPUSS: Ketchup rengjør kobberet effektivt. Rådet deres er å pusse med kobberpuss eller å dyppe en halv sitron i salt og pusse . Enten du har funnet en fin vase i messing på et bruktmarked eller hentet fram bestemors gamle i kobber – det må pusses.

Messing og kobber er fint og det er trendy, men akk så kjedelig å pusse. Sprut litt ketchup på det som skal pusses, og gni kobberet eller . Det høres utrolig ut, men kobber får igjen den flotte fargen sin om du pusser det med ketchup. Ha litt ketchup på en klut, stryk det over . Skal du pusse kobber og trenger kobberpuss?


Man behøver ikke å ty til farlige kjemikalier for å få til det. Jeg så en gang en kobberkjele pusset med dette og den skinte virkelig. Alternativt er den late metoden, smør på med ketchup, la stå hele . Det er den lille du ser til høyre i dette bildet. Pussemiddel: Du kan bruke ketchup til å rengjøre og pusse sølv, kobber og messing. Du tar kun å påfører litt ketchup på det metallet du ønsker . Jeg har en fots plattgatter Furuholmen som jeg driver å pusser opp.


Et annet godt tips er å skrubbe med ketchup!

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...