mandag 24. september 2012

Naturlige tall symbol

Mengden av de naturlige tallene har fått et standardsymbol: en stor, uthevet N. Det er uendelig mange naturlige tall. Primtall er naturlige tall som kun er delelige på seg selv og en. Dersom du prøver å trykke det symbolet på kalkulatoren får du 141592654. Heltall er som navnet antyder hele tall, og omfatter altså ikke tall med desimaler.


Vi bruker symbolet = mellom to tall for ˚a si at de er like. Multiplikasjon p˚a de naturlige tallene kan beskrives ved hjelp av addisjon.

Naturlige tall er brukt for å telle objekter og mange andre formål. N-symbolet brukes vanligvis til å betegne mengden av naturlige tall. Fast symbol for mengden av naturlige tall er N. Når vi teller, bruker vi de naturlige tallene. Mengden av alle naturlige tall angis med symbolet $\mathbb N$.


Tar vi også med tallet i mengden, kan vi presisere det ved å bruke symbolet . Et liggende 8-tall, ∞, er symbolet for uendelig. Tallene eksisterer i en idéverden, men eksisterer.

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...