tirsdag 29. januar 2013

Utvendig isolering av grunnmur

Minimalt fuktopptak og høy trykkfasthet er viktige egenskaper når det isoleres i bakken. Ved tilbakefylling av masser mot grunnmur, utsettes utvendig isolasjon . For drenering og utvendig isolering av kjelleryttervegger.

Jackopor i små biter for bruk til fylling rundt grunnmur. Utvendig isolering av kjellervegg med XPS: Knotteplast eller ikke ? Skal drenere, og samtidig varmeisolere grunnmuren (betong). Hvorfor utvendig isolering av kjellervegg? Feil isolering av kjellerveggen kan gi dårlig inneklima, lukt. Sundolitt Drensplate , effektiv drenering og isolering av kjellermur.


Platene leveres i både EPS og XPS, og i forskjellige trykkfastheter og tykkelser. Xtra gir et tett, beskyttende sjikt på utvendig side av grunnmuren. Drenerende isolasjon gir varmeisolering, men ingen fullverdig fuktbeskyttelse. Du kan velge både utvendig og innvendig etterisolering for mur- og betongvegger.


Utvending isolering av mur- og betongvegger: Fordeler . Platene limes til grunnmuren med frostsikkert lim, eller festes med spesialplugger. Utvendig etterisolering av murhus har høy vanskelighetsgrad og bør utføres .

En kjeller isolert utvendig med Rockwool Drensplate og innvendig med Rockwool.

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...