fredag 24. mai 2013

Fakta om bjørk

Bjørk er en planteslekt i bjørkefamilien. Det er trær og busker som feller løvet om høsten. I Norge har vi tre arter, dunbjørk, dvergbjørk og .

Bjørk (Betula) er ei planteslekt i bjørkefamilien. Nokre av desse er vanlege lauvtre i Noreg, der ein finn artar som dvergbjørk, dunbjørk . Vanlig bjørk har kraftig hovedstamme, mens fjellbjørk har flere mindre, ofte krokete . Greinene på vanlig bjørk er vridde og krokete, og henger ikke ned.

De er færre enn på hengebjørk og tykkere. Bladene er tannete og nervene på bladene er . Bjørk elsker lys, men stiller ellers lite krav til voksested. Disse krysser seg med hverandre og lager variasjon som av. Disse krysser seg med hverandre og lager variasjon som av og til gjør det . I Norge finnes tre ulike arter av bjørk; dunbjørk (Betula pubescens), hengebjørk (Betula pendula) og dvergbjørk (Betula nana). Beskrivelse: Bjørk, planteslekt i bjørkefamilien, trær og busker som feller løvet om høsten.


I Norge brukes vanlig bjørk og hengebjørk til de samme formålene.

Bjørk til panel, innredning, gulv og møbel. Samtidig er bjørk det treslaget som vokser mest i Norge. Når det gjelder tilfellene der tilveksten av bjørk tar over i.

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...