tirsdag 28. mai 2013

Gjerdeplikt mot utmark

For at det skal foreligge gjerdeplikt ved oppsett av et nytt gjerde, må to. Som nevnt har en utmarkseier ikke plikt til å holde gjerde mot hyttetomt i utmark. Eg vil her gi ei kort oversikt over eksisterande reglar om gjerdeplikt, særleg lov om.

Hovedregelen og gjerdeplikt står i gjerdeloven § 7. Mot hyttetomt i utmark har eieren av utmarken ingen plikt til å holde gjerde. Haustinga i utmarka var på det høgste i siste halvdel av. Gjerdeloven § 6: Granne har rett til å ha gjerde mot granneeigedom når han kostar det sjølv.

Unntak: Utmarkseier har aldri gjerdeplikt mot hyttetomt i utmark. Heime på garden har alle gjerdeplikt mot for eksempel sør, så alle . Utgangspunktet følger av § 6: Granne har rett til å ha gjerde mot. Plan- og bygningsloven § 28-har regler om gjerdeplikt mot vei. Mot hyttetuft i utmark har utmarkeigaren ingen skyldnad til å halda gjerde. Kanskje står det noe i dem om hvem av dere som har gjerdeplikt.


Retten til å sette opp gjerde mot å betale selv (§6). Hovedregel: Det foreligger gjerdeplikt i de tilfeller der det er beitedyr på en side av eiendomsgrensen.

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...