fredag 10. mai 2013

Hva skal i restavfall

Aller først må jeg nevne hva du ikke kan kaste i blandet avfall, slik at vi har det. Restavfall er det som er igjen når alt som kan. Restavfallet må separeres fra annet gjenvinnbart avfall og skal derfor legges i egen .

Restavfall er avfallet som blir igjen etter at du har sortert fra alt avfallet som kan gjenvinnes. Grovavfall (sofaer, barneseter, hagemøbler av plast osv.) skal . Alt om kildesortering Sorteringsguide Restavfall. Det er viktig at restavfallet ikke inneholder bioavfall eller farlig avfall, .

Restavfall er det du sitter igjen med når du har kildesortert. Dvs når: Matavfallet er lagt i grønn pose; papiravfallet er lagt i rød pose for . Avfallet som du kildesorterer kan gjenvinnes og brukes som råstoff i produksjon av nye produkter. Restavfallet som er igjen, er sortert restavfall. Dette blir levert på deponi eller på andre godkjente fyllplasser.


For at du som kunde enklest skal kunne sortere og . Sjekk hva som skal kastes hvor på Sortere. Tynt, farget gavepapir skal leveres som restavfall de aller fleste steder. Pakk dem godt inn slik at ikke renovatørene som skal håndtere restavfallet videre ikke.

Hva gjør jeg når jeg ikke vet om noe inneholder miljøfarlige stoffer? Ikke kast klær og tekstiler i restavfallet! Visste du at UFF og Fretex også tar i mot. Alt av klær, sko, vesker, belter, gardiner, . Hva skal voksenbleier sorteres som? Hvor skal jeg kaste det gamle vinduet mitt?


Restavfall er det som blir igjen etter at du har sortert avfallet ditt. Nedenfor ser du noen eksempler på hva som skal kastes som restavfall. Her finner du informasjon om de forskjellige avfallstypene, og hva som skal kastes hvor. Hver og en av oss kaster i snitt over 4kg søppel hvert år.


I en familie på fire blir det nærmere fire tonn avfall. Avfall som ikke skal kastes i rene fraksjoner eller som brennbart avfall. Hva kan ikke sorteres som blandet avfall: Farlig avfall (maling, batterier, impregnert trevirke o.l.). Asbest - restavfall - kastes i svart dunk eller leveres gjenvinningsstasjon.


Aske (avkjølt) - restavfall - kastes i svart beholder (må pakkes inn). Du kan sjekke hva slags avfall som kan kastes hvor i vår sorteringsveileder (PDF), eller. Restavfall kastes i et vrengt handlenett eller hvit avfallspose. Her kaster du avfall som ikke skal i en av de andre posene.


Bleier, skitten plast, skitten kartong, . Hensikten er å kartlegge hva folk kaster, og hva man kan gjøre for å bli. Hias har som mål at maks prosent av søpla skal være restavfall. I noen kommuner skal bleier kastes i restavfall, mens i andre kommuner skal bleiene kastes i matavfallet.

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...