mandag 24. februar 2014

Gjerdeplikt sauer

For at det skal foreligge gjerdeplikt ved oppsett av et nytt gjerde, må to betingelser være oppfylt. For det første må gjerdet være til nytte for begge grunneierne. Jeg har en nabo som driver en gård med masse dyr, bl.

Kanskje står det noe i dem om hvem av dere som har gjerdeplikt. Driver med melkebruk og sliter med sau på innmarken. Han dekker seg bak gjerdeplikten og sier at vi ikke skal klage når gjerdene er for . NÆRGÅENDE: Sau plager beboerne på Tranøy kommune på Senja.

Grunneierne har selv ansvar for å opprettholde gjerdeplikten. Men da fikk jeg til svar at han hadde ikke gjerdeplikt! Hovedregelen og gjerdeplikt står i gjerdeloven § 7. Endet jeg med å kjøre over en sau så er det vel plutselig jeg som blir saksøkt. Bonden bad naboen henta sauene sine, det enda med tiltale,.


I fjor hadde vi hagen fullt av både sau og ku, både fra utmark og innmark. Heime på garden har alle gjerdeplikt mot for eksempel sør, så alle . Ifølge Jernbaneverket er påkjørselsfrekvensen for sau mer enn påkjørte. Jernbaneverket har ikke generell gjerdeplikt.

Sau- og geitelag roper varsko om at hyttegjerder kan være dødsfeller for sau og lam. Hyttegjerder kan være farlige for sauer og lam. Det er hytteeiger som har gjerdeplikt rundt hyttetomta si. VILKÅRENE FOR GJERDEPLIKT OG FORDELING AV GJERDEHOLD: GGL.


Bare i løpet av den siste måneden har sau mistet livet langs skinnegangen. For det første må gjerdet være til nytte for . Bortfall av gjerdeplikt kan skje ved avtale. Det kom sauer inn på hans eigedom og han kravde 5kroner i skadeerstatning.


For at det skal foreligge gjerdeplikt må begge eiendommer ha nytte av gjerdet. I tillegg fall det noko gjerdeplikt på plassen. Nok en gang blir sauer påkjørt langs Meråkerbanen.


Men i enkelte tilfeller kan Jernbaneverket være pålagt gjerdeplikt, sier han.

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...