onsdag 26. mars 2014

Nærsynt langsynt pluss minus

En synstest kan avdekke om du er nærsynt, langsynt eller om du har aldersrelatert langsynthet. Nærsynthet korrigeres enkelt med minusglass (konkave glass). Langsynthet korrigeres med plussglass (konvekse glass). Flere har kontaktet oss og lurer på om de er såkalt langsynt eller nærsynt? De som er nærsynte har minus og de som er langsynte har pluss.


Det er riktig at minus er for nærsynthet og pluss er for langsynthet, men det kan jo for alt jeg vet være at også langsynte kan ha problemer med . Det latinske ordet for nærsynt er hypermetropi.

Langsynte bruker derfor briller og kontaktlinser med pluss styrke. Nærsynte leser godt på nært, men når de for eksempel skal se på tv eller på andre. Når man korrigerer astigmatisme noterer man et tall med minusfortegn etter . Men eg er nærsynt langsynt på BEGGE øynene samtidig!


Det skjelnes mellom tre former for synsfeil: nærsynthet,. Nærsynthet behandles med konkave glass, såkalte minusglass, eller. Er synet ditt 1 eller er du nærsynt eller langsynt? Finn ut hvorfor man blir nærsynt eller langsynt, hvordan det diagnostiseres og hvordan synskorreksjon kan gi skarpt syn.


Nærsynthet kan behandles opp til minus 10.

Langsynthet kan behandles opp til pluss 7. Det er lettere å kompensere for langsynthet enn nærsynthet. Jeg veit at langsynte generelt ser mye bedre enn oss nærsynte - med -hadde du ikke sett så. Mente minus, ikke pluss på brillestyrke.


Animasjon av nærsynthet og langsynthet. Nærsynthet korrigeres med minus linser (konkave linser). Med brytningsfeil menes langsynthet, nærsynthet eller skjevhet i hornhinnen. Langsynthet korrigeres med konvekse linser (plusskorreksjon). De fleste nærsynte opp til minus kan opereres, i tillegg kan vi justere skjeve hornhinner, og vi kan opereres sterk langsynthet, sier de to øyelegene.


Har du problemer med å se klart på nært hold?

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...