fredag 28. november 2014

Pusse vegg før maling

Grunnarbeidet er aller viktigst når du pusser opp. Her gir vi deg noen gode råd om hvordan du behandler veggen før du maler. Dette førstestrøket får trefibrene til å reise seg litt, og du må derfor pusse lett med.

Uansett hva du skal pusse opp – det være seg vegg, tak eller gulv, ute eller inne – vil du en eller annen gang støte på ordet grunning. Ofte er maling av panel alt som skal til for å få et rom til å se helt nytt ut. Hvis det er et nytt panel på veggen, er det viktig at det får tørke lenge før det males. Etter at du er ferdig med sparklingen, kan du pusse lett over med .

Når panelveggen er tidligere malt kan det være fristende å bare legge på et nytt strøk eller to med maling. Mulig jeg ikke er nøye nok når det kommer til å forberede veggen mellom pussing og maling. For å få til det må du sparkle og pusse, sparkle og pusse, sparkle og. Bruk en myk kost til å dra av støvet fra veggen før du maler den. Det er lov å være mett av furu, særlig hvis veggene har gulnet.


Heidi Sørensen ved Maleriet Fargehandel i Hønefoss. Denne legges først når du er ferdig med å pusse, sier Sørensen. Her er de viktigste feilene du skal unngå når du maler og pusser opp. Synet av møkkete, skjoldete vegger kan vekke oppussingsiveren, men .

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...