fredag 30. januar 2015

Definisjon identitet

Identitet, personlighet, den man er. Identitet kan også betegne ens selvbilde eller selvoppfatning. Hvis noe er identisk, er noe fullstendig likt.

Fagstoff: Hvem er du, og hva er din identitet? Ordet identitet kommer fra det latinske ordet idem, som betyr ”den samme”. Fagstoff: Identitet er hvordan en person eller gruppe oppfatter seg selv eller hvordan de oppfattes av andre. Identitet av latin idem, det samme, refererer til aspekter ved en person (eller fenomen) som antas å være mer bestandig eller uforanderlig over tid.


Identitet er en kombinasjon av hvordan vi ser på oss selv og hvordan andre oppfatter oss, og dermed. En persons identitet er mangfoldig. Begrepene nedenfor kan ha ulike og omdiskuterte definisjoner. I psykologi sammenheng bruks identitet om den del av personens selvoppfatning som oppleves som særlig, ekte og typisk for vedkommende. IDENTITET Definisjon på identitet: Thomas Hylland Eriksen sier at identitet kan være et av språkets vanskeligste ord.


I filosofien er det et gammelt begrep, så før . Hvert fagfelt har egne definisjoner på identitet, og bruker begrepet i henhold til sine fagtradisjoner. Til og med innenfor samme fagfelt er identitetsbegrepet ofte . Her er passasjersvøpet, skralt og tynt;.

Ettersom identitet defineres relasjonelt, altså i kontrast til utenforstående, blir de .

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...