torsdag 5. februar 2015

Hvordan måle fukt i betong

Tom Robert Sletta forklarer hvordan en fuktmåler kan brukes etter at isolasjonen. Skal en måle fukt i et baderom, må en gå inn i konstruksjonen. Skal du måle fuktigheten i betong, må du bore, og la sensorer stå i over tid.

Har du en fuktmåler som faktisk kan måle i betong? De med pinner som er beregnet på treverk funker ikke til betong. Måling av fukt i betong med elektroniske RF instrumenter foregår ved at det . Fukt, betong, fuktmåling og uttørking.


Den mest omfattende norske beskrivelse for hvordan RF-målinger i betong bør gjennomføres er gitt i . Overflate måling på betong, stein og gips. Elma DT-128M er et smart instrument for ikke destruktiv indikering av fukt i . Betong trenger lang tid for å oppnå tilstrekkelig lavt fuktinnhold. Før betong tildekkes skal relativ luftfuktighet (RF ) måles og godkjennes.


Oppfukting og uttørking av gammel betong. Hvor dypt trekker fukt i betong og hvor lang tid tar det. Spesifikk måling tilpasset materialet.


Nye måleresultater for norske betongtyper. Tette hellimte belegg på for fuktig betong: ▫ Limet forsåpes (hydrolyse) av høyt alkalisk fuktnivå og mister heften. Man kan både måle luftfuktighet i luft, eller fuktighet i treverk og i mur og betong. Som en regel betrakter man relative luftfuktighet på over som fuktig og fare .

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...