torsdag 26. februar 2015

Maling av peis

Bestem selv, ønsker du å fremheve den fine peisen, eller har du en peis som du egentlig ikke ønsker skal stikke . Et par strøk maling, og den gamle peisen er god som ny. De fleste velger de mer matte variantene til peis og pipe.

Malingen påføres med rull eller pensel, avhengig av hva som fungerer på overflaten . Ettersom det er snakk om mur utsatt for relativt høye temperaturer, er det noen hensyn en bør ta før man maler den nye peisen. Mange foretrekker matt maling på mur, da er en akrylmaling i glansgrad. Hvis peisen blir for hvit, lyser den opp i rommet og skiller seg ut fra .

Peisen er å regne som et møbel, og viktig å tenke på ved fargesetting av rommet. Den kan fremheves eller ikke, ettersom hva man ønsker. En hvitmalt peis er fortsatt dominerende i norske hjem, men det er en smal sak å skifte farge. Det går fint å male teglstein eller en annen type stein muren er forblendet med. Hvilken type maling må jeg bruke for å male en Dovre peis (hvit)?


Eller kan jeg bruke interiørmaling (vegg etc.)?

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...