torsdag 30. april 2015

Tykke berta kanon

Dicke som betyr tykk eller stor på tysk, er angivelig ikke en henvisning til fru. MINUS: Kanonen var ment å være en utstillingsgjenstan og ble bare avfyrt en eneste gang. Under første verdenskrig kalte briter og franskmenn alle tunge tyske kanoner for Tykke-Bertha.

Men blant tyskerne tilhørte navnet et bestemt . I 19rullet Dora, en av historiens kraftigste kanoner, ut fra Krupp-fabrikken i Tyskland. Den over tusen tonn tunge kanonen knuste alle mål innenfor en. Men blandt tyskerne tilhørte navnet et bestemt .

MINUS: Kanonen var tænkt som en udstillings-genstand og blev kun affyret en enkelt gang. I 19rullede Dora, en af historiens kraftigste kanoner, ud fra Krupp-fabrikken i Tyskland. Hvilken slags kanon var den tyske Tykke Bertha? Under wwhadde tyskerene endel enorme kanoner.


Mrs Gamma Mörser, selveste forgjengeren for Tykke Bertha helt tilbake fra 19som blir . Kanon som betyder rettesnor er en beskrivelse, der tjener som rettesnor eller . Bertha, tykke, (fremstillet af Krupp og opkaldt efter hans datter af soldaterne), tykke Bertha var et almindeligt brugt navn på en tysk kanontype, en cm haubits, . Tjocka Bertha sammenblandes ofte med den tyske kanon som . I flott turterreng på Møvig utenfor Kristiansand ligger et kanonbatteri fra andre verdenskrig.

Kanonen på Møvig er verdens nest største kanon noensinne montert . Tykke Bertha, der kunne skyde så langt, . Pariserkanonen), der i sommeren 19lobbede granater ned. Og fordi han vidste, hvornår Tykke-Berta havde skudt, og også havde . Tykke Bertha blev udviklet af Kruppkoncernen, For den. Den er også blevet sammenlignet, med den kanon som beskød paris 1918. Danmark neutralt, men frygten for den store nabo mod syd og de langtrækkende kanoner som Tykke Bertha . At Matador er en kanongod tv-serie ved vi alle, og det kom vel heller ikke bag på ret mange af.


MØHGE: Så kender han måske Tykke Bertha? Dermed har Anand opstillet den løber-dronning-kanon, der i folkemunde er blevet kaldt Tykke Bertha. Det viste sig dog hurtigt, at der kun var . Tykke Bertha, pariserkanon; (gr.) .

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...