fredag 29. mai 2015

Minimumsfall på avløpsrør

Har pigget opp gulvet i kjelleren og skap legge nye avløpsrør til dusjsluk, toalett og vask. Spørsmålet er hvor mye fall må jeg legge på rørene ? Leggeanvisningen oppgir våre minstekrav til utførelse. Produktområdene dekker vann og avløp, overvann og drenering, gassledninger, innomhus avløpssystem, elektro-installasjon og kabelbeskyttelse.


Ujevnt fall og svanker på ledningen. Ved fall mindre enn ‰ skal det dokumenteres selvrensing. For avløpsrør som også fører overvann. Det er ingen tilgjengelig beskrivelse av dette resultatet på grunn av nettstedets robots.


Bunnledningene må også være lett tilgjengelige, i tilfelle det blir behov for. Anbefalt minimumsfall på en spillvannsledning er 1:6 noe som tilsvarer 1‰. Flere praktiske eksempler på dimensjonering av avløpsrør.


Denne oppdaterte anvisningen er et praktisk verktøy for å bestemme rørdiameter og fall ved . Liggende avløpsrør, minimumsfall for selvrensing. Opprinnelig hadde avløpsrøret en diameter på mm, men etter skaden.

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...