onsdag 24. juni 2015

Lage luftespalte i dør

Tenkte da på å lage en luftespalte i nytt dørblad. Har da sett dører til bad (av litt eldre årgang) der det er borret 4-hull på ca 40mm. Har selv 1cm spalte nede på baddør og en elektrisk vifte som står for. Er de på samme vegg, mens døra med luftespalte er på motsatt side? Vi bygger ett finsk hus, og dørene som fulgte med har ikke mulighet for å få freset ut luftespalte på hverken dørbladet eller karmen, så da blir det . Rommet skal derfor ha luftespalte ved dør eller gjennom vegg.


Finnes det gode løsninger for å lage hull nede på dør? Har installert balansert ventilasjonsanlegg i eneboligen, og trenger nå å etablere luftespalter til hvert rom slik at luften får gå fra rom med tilluft til rom med avtrekk . Har blitt anbefalt å få lagd en luftespalte i min baderomsdør av rørlegger. Døren er av en standard type og hvor terskelen er bygd opp under . Med et røranlegg som har skjøter skjult inne i . Vi hadde tidligere kun mekanisk vifte, og manglet luftespalte i døren.


Vi har nå skiftet dør til en med luftespalte.

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...