fredag 25. september 2015

Avstand mellom lekter tak

Spikre underlagspanel, legge papp, spikre lekter skru takplater. Takstoler sitter normalt med maks 6mm avstand. Velg en av våre takpakker, så er du sikker på at alt tilbehør du trenger følger me og at.

Monier kan tilby levering på tak dersom det er ønske- lig og praktisk mulig. Video fra Skarpnes som viser deg hvordan man legger lekter på tak. Undertak og eksisterende lekter må også være hele.


For å sikre luftsirkulasjon mellom undertaket og.

Får nå høre at det anbefales å lekte på når man skal ha gipstak da man kan få antydning til at taket henger om man lekter på 60. Skal lage en flat luftet tak konstruksjon. Kan jeg montere sløyfer og lekter som på bildene, eller blir dette overkill? Tak med et luftesjikt hvor det kun luftes mellom taktekking og undertaket. De øvrige lektene fordeles med jevn avstand over resten av taket.


Gåbar inntil lekt, men ikke mellom lektene. Avstand mellom sperrene bør ikke overstige standardbredden på cm. Bruker man dagens standard på sløyfer og lekter, vil taket fort bli 3-5 . Nest nederste lekte festes slik at avstanden mellom. I værhardt strøk maks 3mm lekteavstand.


Lydbøylene monteres med en avstand på 12mm. Takstein legges på et system av undertak, sløyfer og lekter. Avstanden mellom overkant nest nederste lekt og overkant øverste lekt deles . Lektene legges horisontalt på en avstand mellom 310-3mm etter grader og hva som passer til ditt tak.


Til innfesting av lekter anbefaler Verform, i henhold til retningslinjer fra SINTEF. Fest takplatelektene på langsgående lekter. Først merking av hele taket, så fordeling utover taket før leggejobben begynner. Undertaket må være vanntett for å tåle fuktighet som kan trenge inn mellom. Benytt impregnerte materialer og varmforsinket spiker for å feste sløyfer og lekter.


Lekteavstand varierer med de ulike størrelsene av takskifer Stoneart leverer. Ved montering av veggpanel er det viktig at man har avstand til tak og gulv. Avstanden mellom horisontale lekter skal være CC 60cm.


Bruk lekter med minimum dimensjon x mm.

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...