torsdag 8. oktober 2015

Dimensjon lekter takstein

Minste lektedimensjon er mm x mm. Taksteinen festes på lektene med spesialspiker, skruer eller innfestningsklips. Takstei- nen legges når lektene er lagt.

Kontroller at takets bredde (B) kan divideres med dimensjonen på steinen, se tabell for legging av takstein. Men også her bør man bruke mindre dimensjoner, gjerne ned i 14-18. Legg 3-lekter på bakken og deretter legger du taksteinen på lektene.


Jeg skal snart til å legge takstein (betong) på et nytt tak.

Jeg har hunton sutaksplater på taket og vinkelen er grader. Dimensjon er minimum 30xfor personlast ved undertak som ikke er bærende. Video fra Skarpnes som viser deg hvordan man legger lekter på tak. DOBBELKRUM TAKSTEIN LEGGEANVISNING. Tradisjonell fuglelist ved påforing.


Ved bruk av møneskrubrakett er mønebordets dimensjon. Lekter og rekker har i hovedsak rektangulært tverrsnitt og benyttes bl. Valg av dimensjon er avhengig av bruksområde og må velges i ihht. Lekter og rekker leveres i fallende lengder, det .

Husk å avpasse takstein til takrenne i forhold til hverandre slik at regnvannet treffer. De øvrige lektene fordeles med jevn avstand over resten av taket. Sløyfeavstandene avhenger av undertak og dimensjon på taksteinlektene,. Det kan legges Skarpnes dobbelkrum takstein fra 15°.


Når det gjelder dimensjoner på lekter henviser vi til NBI 544. Spikre underlagspanel, legge papp, spikre lekter skru takplater. Mye av dette faller noe utenom leggeanvisning for takstein. Dette bladet behandler taktekking med betong- og tegltakstein. Bladet viser hvordan man legger sløyfer, lekter og stein, og hvordan man oppnår tilstrekkelig . Lekter brukes til utlekting av kledning og opp lekting av takstein.


Sløyfer benyttes som en underlekt for å drenere bort vann og fukt. Lekting av tak og beslag for takstein. Den vanligste dimensjonen på sløyfer for takstein er 30x48. Lektene går horisontalt og er det taksteinen skal ligge på. Lektene dimensjoneres og monters som med stående kledning med over og underligger.


Stående og liggende kledning produseres i ulike profiler og dimensjoner. Skiferstein legges på lekter og sløyfer over undertaket, se fig. Dimensjonen på lektene bør være min.

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...