onsdag 14. oktober 2015

Kompleks konjugert

Et komplekskonjugat er resultatet av en operasjon på et komplekst tall. Konjugering innebærer å i det komplekse tallsystemet avbilde tallet som dets speiling i . Gå til Konjugerte komplekse tall - I det komplekse plan representeres konjugerte komplekse tall ved punkter som ligger symmetrisk om den reelle aksen.

Selv om deres verdi er lik, er det tegn på en av de imaginære komponenter i de to komplekse konjugerte tall motsatt fortegnet av den andre. Z =a + ib er formen komplekse tall skrives på. Z=a−bi kalles det konjugerte komplekse tallet til Z. Addisjon mellom komplekse tall tilsvarer addisjon med vektorer i planet.

Dette kalles kompleks konjugering, og betegnes med z: Definisjon av . Konjugert, betegnelse brukt i en rekke grener av matematikken for å betegne. La z ∈ Cn være en kompleks vektor med komponenter. Vi har følgende regneregler for kompleks konjugasjon av vektorer og ma- triser: Teorem . Formelt går vi frem slik: Definisjon 3. Et komplekst tall z er et tall som angis på formen. For reelle tall gir altså ikke konjugering noe nytt, men for komplekse tall.


Til et komplekst tall hører en konjugert. Den konjugerte har samme reelle del, den imaginære delen har samme tallverdi, men omvendt fortegn.

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...