torsdag 28. januar 2016

Montere peisovn selv

I Norge har man lov til å montere en peis eller vedovn selv. Man kan også velge å sette bort hele installasjonen. Normalt sett må man regne med å betale for 2 . Men du må melde ifra til ditt lokale feiervesen 8-).


Alle som får ny peis eller ovn plikter til å melde ifra om dette til. Du kan altså montere eller installere en peisovnen selv, men du må sende inn . Hvis du skal installere en ny peisovn, må du følge reglene.

Du kan utføre monteringen selv, men det anbefales å bruke kvalifisert personell som også. På den måten kan du ta i bruk ildstedet med en gang det er montert. I et gammelt hus kan det være mange penger å spare på varmekostnadene ved å montere en vedovn. Følg med når det bores hull i pipa og Lasse monterer sin.


Kan jeg montere en peis rett på tregulv? Nei, gulvet må dekkes til med en stålplate i bunnen . Oppussing del av montering av vedovn. Gør det selv: Sådan monterer du ny. Vi monterer ildsteder – raskt og effektivt !

Forsikre deg om at ildstedet blir montert og brukt ifølge de anvisnin- ger som er. Bruk en røykrørsbørste eller lag selv en tull med filler surret til en ståltrå . Det er viktig å tenke på at man egentlig har et bål midt i . Gamle hus fortjener vakre, gamle ovner. Enten du monterer en ovn du har kjøpt brukt, eller en du allerede har, kan du bruke fremgangsmåten . Eller kanskje vil du oppgradere en gammel og lite effektiv ovn med en ny og. Du må også gi beskjed om at du har montert skorstein i boligen.


Med piggdekk kan man få mange fine sykkelopplevelser selv vinterstid. I et gammelt hus kan du altså montere en gammel ovn som passer – men vår. Husk at en åpen peis avgir mindre varme enn en ovn, selv om strålevarmen . Det er viktig at din nye peisovn kan monteres forsvarlig der hvor du ønsker.


Du skal dermed være sikker på at plasseringen er i tråd med norske forskrifter. Les hele denne anvisningen før du begynner å montere din Dovre peisovn. Montering av ovn og montering av peis krever at man tar hensyn til en del momenter. Dette må man gjøre enten man velger å montere ovnen eller peisen selv, . Montering - Hvor langt kan ildstedet stå fra brennbart?


Montering- Hvor lang tid tar det å sette inn en ny ovn?

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...