fredag 27. mai 2016

Adolfkanonen rekkevidde

Adolfkanon er en tysk kanon produsert for slagskip med den offisielle betegnelsen 40. Kanonen har et kaliber på 4cm med en rekkevidde på km. News=194BufretMed en rekkevidde på kilometer kunne den i teorien skyte hval på feltet.

Det ble plassert fire kanoner på Trondenes, men bare Adolfkanonen blir holdt . Adolfkanonen på Trondenes fort er en godt vedlikeholdt kanon fra 2. Siste gang Adolfkanonen på Trondenes batteri ble avfyrt var i 1957.

Den heter ihvertfall Adolf-kanonen og hadde rekkevidde helt til Narvik. Tror den har blitt avfyrt én gang, og da knuste de fleste vinduene i noen kilometers . En pansergranat på 8kg hadde en rekkevidde på 430meter. Med en rekkevidde på 55km kunne kanonene dekke nesten hele. Med en rekkevidde på kilometer kunne den i teorien skyte hval på feltet. Litt fordi det finnes nok verken krutt eller granater til kanonen, og rekkevidden ikke er så veldig stor kontra moderne artilleri og rakettbatteri.


REKKEVIDDE: Turer til Adolfkanonen på Trondeneshalvøya er populære om sommeren. Dit er det er guidede turer tre ganger om dagen.

Siste gang Adolf-kanonen på Trondenes batteri ble avfyrt var i 1957. Trondenes middelalderkirke og Adolfkanonen på Trondenes fort. Images at Adolf-Kanonen on instagram. Kraftigere saker skal man lete lenge etter maks rekkevidde km.


Kaliberet på kanonløpet er 4cm og kanonen har en rekkevidde på 56. Gjennom frivillig arbeid legger Adolfkanonens Venner ned mange . Adolfkanonene er noen av verdens største landbaserte kanoner. Med denne granaten, som hadde en rekkevidde på km, kunne man fra . Adolf-granaten veier 6kg og har en rekkevidde på hele km.


I løpet av sekunder når den sitt mål. De største granatene veier hele 10kg! Den største landmonterte kanonen i verden er Adolfkanonen som. Adolfkanonen, ikke langt fra kirka, er en restaurert kanon fra krigstida.


Her finner du Adolf-kanonen, verdens største landbaserte kanon, med et kaliber på 4cm og rekkevidde på kilometer.

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...