tirsdag 14. juni 2016

Drenering kjeller

Vår løsning for drenering av kjeller og grunnmur er basert på fukmekanisk kunnskap om hvordan vann og fukt opptrer overfor konstruksjoner i og på bakken. De fleste av oss har ikke forutsetninger for å følge med når entreprenøren graver opp rundt kjelleren og legger ny drenering. Da kan tiden være moden for omlegging av husets drenering, spesielt for deg som har planer om å innrede .

Jeg har en lett fuktig kjeller hvor blant annet gulvteppene tydelig kjennes litt klamme, og dørene trutner om sommeren slik at det er vanskelig å . DRENERING: Ny drenering er i de aller fleste tilfeller det mest effektive tiltaket mot fuktig kjeller. Ny drenering rundt huset kan være kostbart, og gir ingen garanti for tørr kjeller. Av og til må problemet løses med alternative metoder.

Drenering er derfor svært viktig for å hindre fuktinntrengning i kjeller og grunnmur. Den vanligste årsaken til vann i kjelleren er at bakken rundt . Artikkel fra Teknisk Ukeblad: Fukt i kjeller er et vanlig fuktproblem, og ofte klages det på lite effektiv dreneringsløsning. Drenering hindrer ikke kapillært oppsug . En betingelse for å oppnå tørr kjeller er at dreneringssystemet er riktig utført.


Dette er spesielt viktig i leiretomter.

Går bra uten drenering på nytt, du har jo forandret svært lite. Det neste jeg ville gjort er å sette inn større vindu og balansert ventilasjon. Jeg skal renovere kjelleren i boligen min fra 1950. Dreneringen utvendig er lagt av tidligere i 200 men tror ikke denne går så mye lavere . Gulvet i kjeller må jeg pigge opp (har minst én vannkilde midt under huset) for å legge drenerende, ikke kapilærsugende masser, isolere, legge . Drenering er det vanligste fuktsperre-metoden, men feil og svikt ved. Vi har fuktig kjeller og må gjøre noe.


I første omgang lufteluker, men er innstilt på å måtte legge ny drenering rundt hele huset. Er du på visning bør du sjekke kjelleren nøye for fukt, råte og mugg. En velfungerende drenering er viktig for å få et godt inneklima uten høy fuktighet i kjeller.


Dersom kjeller skal benyttes som oppholdsrom nå . Rønning har nettopp gravd opp rundt deler av grunnmuren til et rekkehus med dårlig drenering – og påfølgende fuktskader og lukt i kjelleren. Det som er er at puss fra veggene i kjelleren har begynt å flasse av, og vi mistenker at det er fukt. Det er ikke drenering i det hele tatt rundt huset.


God drenering er en forutsetning for å oppnå en tørr kjeller. Drenering er viktig for å holde grunnmuren på et hus i god stand.

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...