onsdag 29. juni 2016

Forsøk med bakepulver og eddik

Kort forsøk eller demonstrasjon som viser at når vi blander bakepulver og eddiksyre blir dannet en gass. Kort forsøk eller demonstrasjon som viser at når vi blander bakepulver og vann blir dannet en gass. Denne prosessen kan vi bruke til å lage et vulkanutbrudd.

Etter mange kjekke prøvingar og eksperiment med natron og eddik, lærte. Blander du bakepulver og eddik sammen bør du søke dekning! Skal dere ha fremføring på skolen . Forsøkene i dette heftet er ikke farlige, men kjemikere tenker alltid gjennom hva som.

Eddik er surt og bakepulver er basisk, og saman skaper de karbondioksid (Co2) og gassen trenger plass inne i flasken. Den vil da presse luften opp i ballongen . Et morsomt kjemiforsøk som dere også kan gjøre hjemme selv! Alt dere trenger er eddik, natron og noe å. Even tar først eddik og så bakepulver i glasset. Natronbombe er et forsøk hvor elevene får se hvordan eddiksyre reagere når det blandes.


Utstyr; erlenmeyerkolbe eller ei lita flaske , eddik, natron, zalo, konditorfarge. Innholdet av syre i bakepulver innebærer altså at man ikke trenger å tilsette. Vernebriller eller vanlige briller.

Kjøp også inn bakepulver, natron, konditorfarger, matfløte, eddik, matolje og syrenøytraliserende brusetablett - zantac eller nyco. Det du trenger er altså: Glitter - i en eller flere farger. Natron eller bakepulver (spør hjemme) Konditorfarge (bare om du ønsker farge) Eddik.


Der man legger en pose med natrium og bakepulver i en flaske med. Men å blande natrium, bakepulver og eddik, det skjønner jeg ikke helt vitsen med. Mengde gass dannet i reaksjonen med natron og eddik. Fordi bakepulver er en base, og eddik er en syre, vil slike stoffer reagere og lage et salt.


En annen variant av dette forsøket er å varme opp litt vann i en kolbe. Utstyrsliste: eddik, glasbeger, natron, skei og hanskar. Slå natron i eddik og sett en ballong på toppen av flasken. Vips, så blåses ballongen opp av CO2. Dette er bare et av forsøkene som elevene . FOR BARN: Det finnes mange kule eksperimenter å gjøre for barn.


Forsøk med vann, lag en vulkan eller lag samarbeidsoppgaver for barna. Kjemikalier: Natron (ikke bakepulver) Eddik Salo (flytende såpe). Har dere andre forsøk og eksperimenter?

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...