onsdag 26. oktober 2016

Bakepulver og eddik bombe

To gutter har vært på kjøkkenet til 'a Mor, og rappa eddik og bakepulver. Start med å putte litt bakepulver i en tom kindereggboks. Neste skritt er å tilsette litt eddik.

Sett så lokket godt på, men dette . Bakepulver (natriumbikarbonat) gir utvikling av karbondioksidgass når det løses i vann (eller eddik for den del). Bakepulver og eddik er en uslåelig kombinasjon hvis man har lyst til å eksperimentere med kjente matvarer. Ta en liten teskje med bakepulver i en filmboks eller kindereggkjerne.

Hell litt vann oppi, boksen skal være under halvfull. Natronbombe er et forsøk hvor elevene får se hvordan eddiksyre reagere når det blandes. C-vitaminbrusetablett med vatn og med eddik undersøkjing av korleis ulike pulver reagerer med syre eller vatn. Den gikk av med et smell og 9-åringen måtte sy . Egentlig burde vi ha en boks bakepulver stående både i kjøleskapet, badehylla, medisinskapet,. Sitron, eddik og bakepulver er bra hvis du vil rengjøre uten vaskemidler.


Bakepulver, kinderegg-beholder og vann = bombe! Utstyr; erlenmeyerkolbe eller ei lita flaske , eddik, natron, zalo, konditorfarge. Innholdet av syre i bakepulver innebærer altså at man ikke trenger å tilsette surmelk eller andre sure.


Fremgangsmåte: 1) Ta litt av like mye eddik og vann i bunnen av en flaske. Svar: Boblene i boble- bomben er fylt med karbondioksi en gass som lages når eddik. Hvis du har laget en kake eller bakt et brø der du bruker bakepulver . Kjemikalier: Natron (ikke bakepulver) Eddik Salo (flytende såpe). Eddik bakepulver: Bombe, av Konstantin og Adam 4:Eddik bakepulver: . Fordi bakepulver er en base, og eddik er en syre, vil slike. CO2-holdige salter som natron eller . Ha litt bakepulver i fordypningen på lokket, og hell litt eddik i selve boksen.


Dersom du lar et rått egg ligge i eddik over natten vil du neste dag se at. Eddik bakepulver: Bombe, av Konstantin og Adam. NTNU-studenten Andreas Wahl deg hvordan du. Ta en liten teskje med bakepulver i en .

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...