onsdag 30. november 2016

Henge opp lampe selv

Men det er en del ting du har lov til å gjøre selv. Blant annet kan du montere lamper i taket der hvor det er lagt opp til en taklampe. Kobling av lampe kan du gjøre uten elektriker. Rune tok seg tid til å vise oss hvordan du selv kan koble opp en lampe uten hjelp av elektriker. Vanlige lamper kan du selvfølgelig montere selv, og du kan også lage og bruke.


I følge lovverket har du lov til å henge opp egne lamper, der du kopler lampen . De aller enkleste elektriske tingene fikser du selv!

Det betyr at du kan montere støpsel på ledninger, koble til lamper i tak og lignende. Du trenger verktøy til å kutte kabler, fjerne isolasjon og til å skru opp og sammen . Har jeg lov til å selv montere kabel og støpsel til en taklampe? Du kjøper ledning, klemmer eller skinne til å henge ledningen opp . Du bør bruke plugger og skrukroker når du monterer lamper i taket. Skru inn skrukroken, og heng opp lampen. Blant annet kan du montere lamper i taket der hvor det er lagt opp til en takl.


Mens en lampe som henger i en takkrok er lov å skifte? Det er vel koblingen av ledningen som er . Henge opp taklampe uten å boreinnlegg25. Henge opp taklampe uten bryterinnlegg19. Bytte ut fastmontert taklampeinnlegg9.


Pendellamper; Slik lager du dem selv! Det er for eksempel vanskelig å rette opp i feilinstallerte varmekabler hvis gulvet er murt igjen. Har du koblet til en lampe selv, og så tilkaller elektriker, vet ikke. Koble til og skifte lamper som henger i takkrok eller lignende, . Så selv om du har 4volt inn i huset ditt, så er fortsatt spenningen på.


Jeg har kjøpt ny lampe som jeg skal montere opp over kjøkkenbordet. Men lampa henger nå og lyser riktig så bra, så ledningene er i alle . Har du opplevd å blende middagsgjestene, eller ikke ha godt nok lys til å se hva du tilbereder på kjøkkenet? Og du kan montere brytere på ledninger til lamper ol. OK Å HENGE OPP: En løs panelovn kan du selv henge opp i hjemmet. I tillegg har jeg selvsagt ikke tenkt å henge lampa der uttaket i taket er.


Skru opp lampen og monter kablene først. Du kan kjøpe en lampettledning, enten ferdig med støpsel eller montere støpsel selv. Helt kort og enkelt forklart er det slik at en lampe som henger på en spiker eller skrue kan du koble opp selv, og du kan også sette på støpslet til . Ufaglærte har ikke lov til å montere lampe i tak på ba og heller ikke noen andre lamper som er. Mange er selfølgelig i stand til og henge opp ei taklampe.


Hvis det står at lampa trenger 12volt, og du gir den 230volt så sier det seg selv at det ikke vil gå bra.

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...