onsdag 30. november 2016

Våtromsnormen krav

Byggebransjens våtromsnorm (BVN) er et verktøy for planlegging og bygging av våtrom. Målet er å heve kvaliteten på våtrom med hensyn til. Bladene gjengir minimumskrav i i forskrift om tekniske krav til byggverk (TEK10) til planlegging, utførelse og dokumentasjon av våtrom.

Kravene i byggteknisk forskrift gjelder i utgangspunktet alle arbeider i eller i tilknytning til våtrom, uavhengig av søknadsplikt. De viktigste reglene om krav til våtrom finner man i Forskrift om tekniske krav til byggverk (TEK). Dette er en av Plan- og bygningslovens to . Bygg vannskadesikre og funksjonelle våtrom med lang levetid.

Dette bladet viser prinsipper for ventilasjon av våtrom som del av den øvrige ventilasjonen i boliger. Bladet omtaler balansert ventilasjon med varmegjenvinning, . Kapittel Dokumentasjon av oppfyllelse av krav. Våtrom skal ha sluk og gulv med tilstrekkelig fall mot sluk for de deler av gulvet som må antas å bli utsatt . Begrepet Våtromsnormen ( Byggebransjens Våtromsnorm, BVN ) er til forskjell.

Figur : Definisjonen på høyde ved terskel. Har man dørterskel, sier normen at kravet gjelder mm opp til underkant . Sekretariatsleder i Byggkeramikkforeningen. I våtrom er det viktig at vannet alle steder på . Når du skal legge et badromsgulv, stilles det krav til sluken og tilstrekkelig fall. Våtromsnormen er laget for å tilfredsstille dette kravet. For å være sikker på at normen blir overholdt kreves det både teknisk forståelse og . Fukt, våtrom og rom med vanninstallasjoner.


Kravet til fall til sluk på våtrom er ufravikelig. Fra brosjyre til Heydi: Høydeforskjellen mellom topp av slukrist og avslutning på membran ved . Ved bruk av belysning på bad stilles det helt spesielle krav i forbindelse med valg og. En stor del av våre produkter til våtrom er i IPutførelse slik at de kan . Teknisk forskrift stiller krav til våtrom (dvs badusjrom og vaskerom) i § 8-pkt 3. Med våtrom menes ba dusjrom og vaskerom (ikke kjøkken og WC).


Nye krav til boligsalgsrapporten gjør at du må dokumentere utbedringer som er gjort, hvis du skal selge. Bransjen ønsker kravet velkommen, . Kursinnhold: Våtrom NEK 47-7og generelle krav i forskriften og NEK 420samt føringer fra DSB i .

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...