tirsdag 28. februar 2017

Søknad om riving av bygg

Riving av bygning er søknadspliktig etter plan- og bygningsloven PBL § 20-bokstav e. Oppføring, endring, fjerning, riving og opparbeidelse av følgende tiltak er unntatt fra kravet om byggesaksbehandling, dersom tiltaket ikke er i strid med lovens . Kommunen kan avslå søknad om riving inntil det foreligger. Merk at det ved riving (og rehabilitering) av bygninger over 1mskal . Dersom man skal rive bygning, kreves det egen rivesøknad. Den må sendes kommunen på lik linje med en byggesøknad.


Riving av mindre bygninger, garasjer, uthus og lignende under mer søknadspliktig. Det er ikke krav om ansvarsrett og søknad kan sendes . I utgangspunktet er det slik at du må søke om å bygge. Du må også søke for å rive, bortsett fra for mindre rivearbeid definert under. Riving av bygninger er et søknadspliktig tiltak.


Gjelder søknaden riving (som nevnt i § 20-første ledd bokstav e), skal søkeren varsle dem . Det kreves søknad etter plan- og bygningslovens (pbl) § 20-eller § 20-for riving av bygninger. Riving av mindre tiltak på bebygd eiendom og riving av . Sjekk om du må søke, slik søker du, behandlingsti pris, klage. Søknadsskjema, vedlegg, dispensasjoner, krav, nabovarsling.

Sjekk om du eier et bygg som er fredet eller regulert til bevaring. Sluttrapport med dokumentasjon skal vedlegges søknad om ferdigattest, jfr. Finner du tiltaket ditt i denne listen, så kan du søke kommunen om riving av det. Skal du rive et bygg som er større enn det som er nevnt ovenfor, så må du ta . Riving av bygning er søknadspliktig etter plan- og bygningsloven. Informasjon om fullstendig utfylt søknad ifht pbl §20-finner du her og ifht . Du må også søke hvis du ønsker å rive innenfor byggegrenser.


Det du ønsker å bygge bryter med gjeldende lover, forskrifter og arealplaner. Søknad om å rive verneverdig bygning. Byantikvaren skal vurdere og gi uttale til alle rivesaker i Bergen kommune. Søknad med vedlegg fylles ut og leveres i eksemplar, ev. Gjennom tjenesten Byggsøk hos Direktoratet for byggkvalitet kan søknaden fylles ut og sendes elektronisk til svært mange kommuner.


I utgangspunktet er det slik at det du må søke om å bygge, det må du også søke om for å få rive. Samme prinsippet gjelder som når du . Søknadsplikt Riving av bygning, konstruksjon eller anlegg er søknadspliktig og søknaden skal utarbeidast av ein ansvarleg søkjar som skal .

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...