fredag 28. april 2017

Legge gulv på betong

Det kan for eksempel være om utgangspunktet er et uisolert betonggulv uten fuktsperre. Da vil det i følge Sintef Byggforsk være sikrest å legge . På bjelkene kan du legge minst mm gulvbord direkte, eller du legger en 22.

Så når du skal legge parkett på betong, og det i tillegg er i kjelleren, da er du. Når jeg legger gulv der det skal være fuktsperre bruker jeg som . Etter at betongen er støpt vil det ta lang tid før betongen er gjennomherdet og vanninnholdet er tilstrekkelig redusert til at det er forsvarlig å legge gulv over det. Hei, er det mulig å legge sponplater (22mm) rett på betonggulv?

Kanskje med plast som fuktsperre mellom? Kan pergo legges rett på utjevningsmasse? Oppforing av gulv på betonginnlegg1.


LeggeanvisningBufretSkulle det mot formodning ved en feil ikke ligge leggeanvisning i pakkene må. Fuktsperre skal også alltid brukes dersom underlaget er betong på mark, . Sørg for å legge et riktig underlag under parketten. Eksempel på tregolv lagt rett på betonggulv uten fuktsperre.


Eksempel på gammelt betonggolv uten isolasjon og fuktsperre. Mot betonggulvet legges en mm plastfolie, som fuktsperre, med 50. EPS eller XPS på gulv med en sponplate over.


Spørsmålet mitt er om noen har erfaringer med å legge parkett rett på betongen - altså ingen varmekabler e. Jeg har en kjellerstue hvor det er lagt vegg til vegg teppe rett på betongen. Nå vil jeg legge noe ordentlig stavs bredparkett, men vil spare . Hvis kjellergulvet ikke har fuktsperre, bør du bygge opp et nytt gulv. Når det gjelder leggemåter for parkett på undergulv, er det mest vanlig å legge parkett flytende. Vi retter derfor fokus på denne leggemåten. Dette gjør det mulig å legge gulv på et undergulv som har et.


Kan vi i dette tilfelle bruke Pergo fuktsperre oppå betongen, eller vil vil . Jeg skal legge parkett i leiligheten min. På tipsene som hang i forretningen så stod det at man bør bruke . I praksis er det viktig å vite hvor lang tid betongen må tørke før det er trygt å legge på belegg. Vinyl og linoleum bør ikke legges før den relative fuktigheten i . Skal legge nytt gulv i en kjellerstue, det er betong uten varmekabler under. Dersom det skal benyttes et gulv av heltre, er det praktisk å legge et tilfarergulv for å kunne feste gulvbordene. Fuktsperren flyttes da opp til over betonggulvet, . Parkett er Norges mest brukte form for gulv.


Det har vel å gjøre med vår gode økonomi, kvalitetsbevisthet og følelsen av å ha ekte vare i boligen?

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...