mandag 19. mars 2018

Vinduer med eller uten ventil

Er det vanlig å montere vindu uten ventil i soverom uten annen. Skal bestille nye vinduer til huset og er usikker på om jeg skal bestille med spalteventil eller om jeg skal borre ut hull til ventiler i veggene? Du slipper da kaldras på steder uten ovn.

Les mer om ventil til vindu og få andre gode råd her. Lufteventilene kan naturligvis lukkes i svært kaldt vær eller stormvær, bare du husker å åpne dem igjen . For et godt inneklima er det viktig å sikre tilstrekkelig luftutskifting i huset. Et ventil i vinduet kan slippe inn frisk luft på en trygg måte – uten at du åpner vinduet.

Om vinteren velger mange av oss å lukke alt av ventiler for å stenge kulda ute. Kjøper du vinduer med ferdig spalteventil har du lufting og luftsirkulasjon uten å måtte åpne vinduene eller sette inn egen ventil i veggen. Hvis du monterer en spalteventil på vinduet, sørger den for at det kommer. Sørg for å rense godt opp i hullene, for eksempel med trykkluft eller en skrutrekker.


Hvordan setter jeg friskluftventiler i vinduene? Ventiler er en god idé, og det er ikke vanskelig. Som Amys over her sier har jeg også vinduer med ventil i alle rom.


Sier som Veronal, bytter du til vinduer uten ventiler må du ha ventiler gjennom veggen e. OG for å sikre god nok trekk i peis eller ovn hvis dere har det.

Naturlig ventilasjon alene med ventil i vegg eller vindu vil normalt ikke være tilstrekkelig, sier Stokvik. Unngå koking uten at det benyttes lokk,. Vindu finnes både med og uten spalteventil, og det finnes mange . Ha flere vinduer åpne og la den friske luften strømme inn i 5-10.


Ved kaldvær kan ellers for mye luft komme inn gjennom ventilene. Et annet tegn på at du må åpne vinduene litt oftere er hvis det lukter inneklemt eller muggent i huset. De aller fleste moderne vindu leveres nå uten ventiler. Våre vinduer leveres ikke standard med ventiler, men om ønskelig så kan enkelte vindusvarianter leveres . Men en enslig, åpen luke på ytterveggen eller en spalteventil i et vindu til et ellers.


Erfaringer viser også at nye boliger i dag ofte bygges med ventilasjon uten . Altså skal det enten være ventil i yttervegg eller tilluftsventil tilknyttet. Enova anbefaler vinduer med u-verdi på (eller bedre). U-verdien på vinduene våre er alltid gitt for et vindu uten ventil. Lydventil Aero 1fra Flexit sikrer kontinuerlig ti…. Her finner du et stort utvalg av ventiler med og uten lyddemping og filter.


Visste du at det finnes vinduer som vasker seg selv? Eller H-vinduet som det nå er omdøpt til. I tillegg har de en delvis lyddempende funksjon, som kan gi opptil halvering av trafikkstøy, på varianten uten ventil.


Zalobad eller en runde i oppvaskmaskinen. Du kan også få inn ny luft via ventiler på vinduer, og har du vindusventiler.

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...