tirsdag 28. juni 2011

Papiravfall

Gjør pappesker og kartonger så flate som mulig. Skyll drikkekartonger i kaldt vann. Du trenger ikke å fjerne plastkorkene fra drikkekartongene.

Papiravfall er stort sett godt egnet til materialgjenvinning. Med papiravfall tenker vi på alt avfall av papp, papir og kartong, sånn som f. Papirpose for brø sukker, poteter, mel, bakepapir, . Dette er papiravfall: aviser brosjyrer dorullkjerner konvolutter melk- og juicekartonger, du trenger ikke å fjerne korker eller etiketter fra kartongene papir papp- og .

Eksempler på papiravfall (Sirkula IKS) I papirbeholder med blått lokk kaster du drikkekartong og papir. Drikkekartong blir sortert ut og gjenvunnet for seg selv i . Den totale mengden papiravfall i Norge har gått noe ned siden 2012. Andelen som går til materialgjenvinning er stabil på ca.


Jeg har ribbet dem for stive permer og kastet innmaten i papiravfall ja. Jeg reiv av de stive permene, og kastet resten i papiravfallet. Det betyr at vi alle bidro til produksjon av store mengder resirkulert . Med papp og papir menes drikkekartonger, aviser, reklame, ukeblader, konvolutter, pizzaemballasje mm.


Men de ødelegger ikke for det andre papiret om du kaster det som papiravfall.

Kaster du det i restavfallet kan vi lage strøm og varme av det. Her kaster du for eksempel aviser, ukeblader, bøker, kontorpapir, innpakningspapir, konvolutter, bølgepapp, brunt papir og . Er bøker papiravfall og kan kastes på miljøtorget sammen med annen papir og papp? Sortering Legg sortert papp og papir i grønn dunk så bidrar du til at viktige ressurser brukes om igjen.


Eksempler: Aviser, magasiner, bøker, hefter, kopipapir, . Alle HIM-abonnenter har nå fått egen beholder med blått lokk til papiravfall. Abonnenter som har mye papiravfall kan bestill større beholder hos HIM mot et . Papp og papiravfall blir kildesortert eller sentralsortert. Deretter blir det levert til papp- og papirprodusenter som blander dette inn i sin produksjon.


Papiravfall - papiravfall, avfallsmottak, avfallsbehandlingsanlegg, gjenbruksstasjoner, avfallsservice, avfallshåndtering - Finn firmaer, adresser, telefonnumre. Søppelmannen har ikke tømt papiravfallet vårt, fikk lapp i posten om at det er fordi den er feil. Går året på vgs nå for andre gang.


Først gikk jeg helsefagarbeider, men droppet ut.

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...