onsdag 29. juni 2011

Sløyfer lekter vegg

Med liggende kledning er det enkelt å skifte ut enkeltbord nederst på veggen. De må derfor alltid monteres på både sløyfer og lekter. Jeg har nettopp kledd om en av ytterveggene og lurer på en ting.

Det var en tømmervegg hvor vi først la et lag vindstopper i full høyde, så lektet . Lufting av stående kledning med sløyfer og lekter. Kledning fungerer da også som trykkutjevner over veggen, og som strålingsskjerm. Til liggende kledning brukes stående lekter som spikres utenpå stenderne (se tegning).

Utlekting er ellers bare nødvendig for kledning av isolerte vegger ved . I en vegg med totrinnstetning fungerer kledningen som en regnskjerm og. Lektekledning montert på sløyfer og lekter. Strølekt har til oppgave å skape et mellomrom underlagspapp og den horisontalt monterte bærelekten. Tett undertaket mot vegger, detaljer, takvinduer og.


For å oppnå god lufttetthet skal alle plateskjøter klemmes med sløyfer. Det anbefales å benytte minimum 23xmm lekter e. Detaljer rundt overgang vegg og tak er viktig for å sikre at kuldebroer og luftlekkasjer .

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...