fredag 28. oktober 2011

Hvem har gjerdeplikt

Hovedregelen er at alle har rett til å sette opp gjerde mot naboen. For at det skal foreligge gjerdeplikt ved oppsett av et nytt gjerde, må to betingelser være . Eg vil her gi ei kort oversikt over eksisterande reglar om gjerdeplikt, særleg lov.

Gjerdeplikten henger sammen med ansvaret for husdyr på beite. Plan- og bygningsloven § 28-har også regler om gjerdeplikt mot veg. Lov om planlegging og byggesaksbehandling av 27. Jeg har en nabo som driver en gård med masse dyr, bl.


Kanskje står det noe i dem om hvem av dere som har gjerdeplikt. Etter lovens § har man rett til å ha gjerde mot naboeiendom hvis man betaler. Har ikke bønder automatisk gjerdeplikt? Men synes det er greit å vite hvem som har rett. Vi har også gjerdeplikt i skjøtet pga evt.


Saueeieren har kanskje 1sau og ser ikke ut til å ta ansvar for disse. Hvilke retter har vi når vi nå har oppfyllt gjerdeplikten og hvilke plikter . Har naboen i tillegg stor nytte av gjerde, kan du også kreve at dere deler regningen. Det er ingen slik gjerdeplikt for hytter. Men hvilke rettigheter og plikter har naboer når det gjelder selve gjerdet?


Og i enkelte tilfeller har man gjerdeplikt.

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...