mandag 31. desember 2012

Gjerdeloven

Gjerdehald ved offentleg veg og jarnveg går ikkje inn under lova. Lova gjev ikkje rett til å avtala, krevja eller ha gjerde som er i strid med lov eller vedtekter . Gjerdeloven regulerer gjerdehold mellom naboer.

Det finnes en rekke andre lovbestemmelser om gjerder og gjerdehold. Gjerdeloven gir deg rett til å sette opp gjerde mot naboen. I noen tilfeller kan du også kreve at naboen spleiser på kostnadene.


Hovedregelen er at alle har rett til å sette opp gjerde mot naboen. I enkelte tilfeller kan man kreve at naboen skal være med på å dele kostnadene med . Informasjon til tiltakshaver og søker – Gjerde og levegg. Når du skal sette opp gjerde eller levegg er det tre ulike kategorier som er aktuelle.


Her er det regler om hva som kreves av tillatelser fra det offentlige for å sette opp gjerde. I denne artikkelen behandler vi bare de privatrettslige . Her har vi samlet de mest sentrale gjerdelover, normer og forskrifter med relevante innspill: for å gi deg litt bedre oversikt. Det finnes utallige regler om gjerder. Offentligrettslige regler og privatrettslige regler.


Vi ser oss nødt til å sette opp gjerde mot naboen grunnet diverse.

Jeg vet at vi kan sette opp gjerde opptil cm mot naboenstomt, mitt .

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...