fredag 31. oktober 2014

Mekanisk avtrekk kjøkken

Ved mekanisk avtrekk er det montert avtrekksvifter på kjøkken, ba WC og andre våtrom som suger luften ut av boligen. Har Ikea ventilator for mekanisk avtrekk? Jeg skal bytte kjøkken hos en kunde som i dag har mekanisk avtrekk montert i skap over ventilator.

Dette er en leilighet og det er kun bad og . Ved mekanisk avtrekk forsterkes skorsteinseffekten med en avtrekksvifte. Det blir gjerne gjort med kjøkkenventilatorer i småhus, og med vifter på . Motoren sitter i hetten over komfyren på kjøkkenet. Ekstern motor sørger kun for avtrekk fra komfyren og må ikke forveksles med Sentralventilasjon som . Mekanisk ventilasjon bygger på de samme prinsippene, men her har man i tillegg en mekanisk avtrekksvifte og ofte ekstra avtrekk for kjøkken . De fleste eldre boliger, og også mange barnehager og skoler, har naturlig ventilasjon med mekanisk punktavtrekk for kjøkken og noen også med mekanisk . Vi bor i en selveierleilighet fra 2000. På kjøkkenet har vi en integrert ventilator (mekanisk avtrekk) som går på både kjøkkenet og badet.


Derfra blir den transportert videre til kjøkken og ba hvor den trekkes ut. Ved å montere mekanisk avtrekk skapes det et undertrykk i boligen.

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...