mandag 9. november 2015

Gammel peis blir ny

Vi gir deg her inspirasjon og tips om fornyelse av peis og ovn. Bli inspirert av Ildstedets renoveringsprosjekter. Se hvor fint det ble da familien i Fredrikstad byttet ut en gammel Jøtulpeis med en ny og effektiv innsats; Jøtul I 520.


Ny peis eller ovn sponset av kommunen. I et trivelig rekkehusområde har den unge familien bestemt seg for å bli boende. Vi blir aldri lei av den, for den er vel så effektfull når ilden har brent ut, og vi sover godt i varmen som.


Vi er veldige stolte over vårt nye rom, spesielt peisen med. Skikkelig effekt eksosanlegg på bilen i dag. Løsningen fra Dovre gjør det mulig å oppgradere den gamle peisen med en ny innsats. Mange er glade i sine gamle peiser med innsats, og kvier seg for å bytte dem. Felles for dem alle er at de har en karakter som blir helt sentral i. Dokumentasjon på at et gammelt ildsted er fjernet: bilder av gammel og ny ovn.


Jeg har valgt å få montør til å sette inn nye innstatsen i peisen min. Da tenkte jeg at innsynet til peisen ville bli best med glassider. Nå som gulvet er avrettet kan vi sette inn den nye peisen.


Når alt annet blir topp moderne måtte vi gjøre noe med denne også.

En peiskassett kan forbedre virkningsgraden i en åpen peis fra rundt. Han ville nemlig at den skulle fremstå som ny og dekorativ. Han gikk derfor til verket med å tette igjen en sirkelformet . Hvis du skal installere en ny peisovn, må du følge reglene.


En ovn eller peis skal fungere hundre prosent tilfredsstillende om du skal få fullt. I et gammelt hus kan du altså montere en gammel ovn som passer – men vår. Stålpipe blir lite brukt i moderne boligbygging, men oftere på både nye og . Jeg vurderer å bytte ut en ca år gammel åpen peis med en ny mer.


RENTBRENNENDE VEDOVN: Alle nye vedovner som selges i Norge i dag er såkalt. Har du en gammel åpen peis kan du sjekke muligheten for å montere .

Hvordan legge skjult elektrisk anlegg

Skal man ha skjult elektrisk anlegg må koblingsbokser festes og rør med. Skal man legge rørene på innsiden eller utsiden av fuktsperre? S...